Routeplanner of een Landkaart Nederland

Een routeplanner is een stuk software waarmee de kortste en/of snelste route van een beginpunt naar een eindpunt kan worden berekend. De route kan worden afgelegd met de auto, maar er zijn ook routeplanners speciaal voor fietsen en openbaar vervoer. Een routeplanner kan enorm handig zijn. Bij een landkaart moet de route zelf uitgestippeld worden. Dit kan een lastig, maar voor sommige een leuke karwei zijn.

Nu zijn we beland in een tijdperiode waar je zelfs een navigatiesysteem hebben. Een navigatiesysteem zoals de TomTom, waarmee een stem je vertelt hoe je de route moet volgen. Ouderwets uitstippelen van een route, is eerder een uitzondering dan een regel. De vraag is dan ook of we een landkaart Nederland nodig hebben. Mijn antwoord is ja.

Het automatisch aangeven van een route in een routeplanner of navigatiesysteem is handig, maar het maakt ons soms ook een beetje lui. De routes worden minder snel onthouden, want immers vertrouwen wij ons op de navigatie. Onthouden van een route heeft dan vaak geen zin. Nu hoef je natuurlijk niet alle routes te onthouden, maar het kan handig zijn om ook op de omgeving te letten. Misschien zie je iets leuks in de omgeving. Ook kan het uitstippelen van een route spannend en avontuurlijk zijn en doen we dit toch weleens als we op vakantie gaan.

Het hebben van een landkaart Nederland is misschien niet de eerste gedachte als wannahave, maar het kennen van een aantal plaatsnamen en het weten waar ze zijn kan soms erg handig zijn. Zo is het handig bij het boeken van een hotel of een trip om te weten waar je ongeveer naartoe gaat. Echter kunnen we misschien dan toch weer opzoeken op onze routeplanner of navigatie?

Comments are closed.