Landkaart Nederland voor vrouwen?

Er wordt altijd gezegd dat vrouwen geen kaarten kunnen lezen. Een landkaart van Nederland of een plattegrond van een stad zou dan niks zijn voor een vrouw. Nu ken ik genoeg vrouwen die landkaarten kunnen lezen.

Uit een wetenschappelijk onderzoek, gevoerd in Mexico, blijkt dat vrouwen kunnen niet kaartlezen. Echter bleek uit het wetenschappelijk onderzoek dat vrouwen beter kunnen navigeren  dan mannen. Ze onthouden de vrouwen de routes beter en hebben de volgende keer dus geen landkaart nodig.

Mannen schijnen beter te zijn in het vinden van nieuwe plaatsen. Maar wanneer de mannen een tweede keer naar deze plaats gereden moet worden, hebben mannen het navigatiesysteem weer nodig en kunnen vrouwen er blindelings naartoe rijden. Mijn eigen conclusie is dan dat vrouwen beter kunnen onthouden.

Vrouwen letten beter op
Uit het onderzoek kwam naar voren dat vrouwen beter op hun omgeving letten en daardoor de routes beter onthouden. Geredeneerd wordt dat dit komt door onze verleden. De mannen moesten vroeger jagen en de vrouwen gingen op zoek naar de beste plekjes voor fruit.

Vrouwen hebben geen landkaart Nederland nodig

Ter conclusie kunnen we zeggen dat de vrouwen geen landkaart Nederland nodig hebben, maar een chauffeur die de vrouwen de eerste keer brengt. Vervolgens vindt de vrouw het op haar zelf. Wat is jouw mening?

Comments are closed.