Kent u de landkaart Nederland?

Met z’n allen wonen we in Nederland, maar kennen we nu Nederland nu echt goed? Weten wij waar bijvoorbeeld Pernis ligt, of Kaatsheuvel? Kennen wij de landkaart Nederland nog net zo goed als op school?

Op school moesten we alle hoofdsteden met de bijbehorende provincies en wateren uit onze hoofd leren. Tegenwoordig kennen veel mensen de grote steden nog, maar toch zijn er ook veel mensen die het allemaal niet meer zo goed weten. En dat is ook logisch. We zijn immers verwend met de luxe van internet. Als we iets niet weten zoeken we het op. Een extra luxe zijn natuurlijk de reisplanners en de navigatiesystemen. Moeten we een landkaart Nederland nog wel kennen?

Een landkaart Nederland bij de hand hebben is altijd handig. Zo kan je globaal een eerste indruk hebben van bijvoorbeeld een afstand. Ook worden de mensen vaak beoordeeld op hun verstand. Dom komen we dan ook over als we niet weten waar bijvoorbeeld Rotterdam ligt. Gelukkig komen we niet zo snel dom over als we de kleine (maar ook mooie) plaatsen in Nederland niet weten.

De vraag is dan ook: Kent u de landkaart van Nederland nog? Of weten we alleen de randsteden te vinden op een kaart?

Comments are closed.